Župan Marko Marušić posjetio prvorođenu bebu u BBŽ

Foto: BBŽ/Facebook

Župan Marko Marušić jučer je darivao prvorođenu bebu u našoj županiji u novoj godini. Matej Sabolić rođen je 3. siječnja, kao četvrto dijete u obitelji iz Gornje Petričke, a istog je dana s majkom Anom otpušten iz bjelovarskog rodilišta.

Volio bih da imamo što više takvih obitelji koje se odlučuju za brojnije potomstvo jer nam je demografska slika loša. Gotovo sve općine i gradovi imaju negativan prirodni prirast. Svijetli je primjer općina Zrinski Topolovac“, istaknuo je župan Marušić čestitajući majci Ani na prinovi. Podsjetio je da je naknada za novorođenčad od ove godine udvostručena i iznosi tisuću kuna. „Svjestan sam da su to mali pomaci i da će prava demografska mjera biti stvaranje povoljnijih uvjeta za život i rad ljudi, jer samo tako će se obitelji odlučiti imati više djece“, dodao je Marušić.

Foto: BBŽ/Facebook

Od početka 2022. godine u bjelovarskoj je Općoj bolnici rođeno 6 beba. Matej je bio prva, a jučer je rođeno njih 5.Lani smo imali 560 poroda, a u 2020. godini 579. Naravno da je to smanjenje posljedica pandemije te neizvjesnosti zbog nesigurnosti radnih mjesta“, istaknula je dr. med. Sanela Grbaš Bratković, v.d. ravnateljice Opće bolnice Bjelovar.

Da smo u 2021. godini zaustavili dotadašnji niz od 7 godina rasta broja novorođene djece u bjelovarskoj bolnici potvrdio je prim. dr. sc. Tibor Toth, voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju. Istaknuo je kako je lani 7 žena bilo na porodu s akutnim oblikom covida-19 i jako izraženim simptomima. Trideset trudnica pozitivnih na covid-19 ležale su u bolnici zbog komplikacija u trudnoći, a jedna trudnica je, nažalost, s teškim simptomima prevezena u Zagreb gdje je preminula, a dijete je spašeno. „To je poruka i poziv trudnicama da se cijepe“, zaključio je prim. dr. sc. Toth.

Foto: BBŽ/Facebook

Nema postova za prikaz