DVD-Velike i Male Bršljanice za 90. rođendan u novom ruhu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Velike i Male Bršljanice ove godine puni 90 godina rada. Visoku obljetnicu dočekuje s uređenim  i ožbukanim spremištem, koje ima priključak za struju i sanitarni čvor. Treba riješiti i fasadu, dovođenje vode iz vlastitog bunara te odvodnju, dok je lani asfaltiran prilaz za cisternu, članovi su izbetonirali staze, a još će urediti zelene površine, kaže predsjednik Milivoj Šapić.

– Zgrada je ožbukana izvana, grubo i fino i sad čekamo ljepše vrijeme da bi napravili fasadu. Materijal je u spremištu, samo trebamo izvođača radova. Što se tiče prilaznih dijelova, asfaltirali smo prilaz spremištu, a nedavno smo imali radnu akciju betoniranja staza ispred spremišta gdje nam je oprema. Imamo za doraditi još dio zelene površine, nasuti zemlju i posaditi biljke, čime bi prednji dio bio uređen – izdvaja predsjednik Milivoj Šapić.

Radovi na spremištu i prilazu objekta DVD-a Velika i Mala Bršljanica (Foto- udruga)

Sve to uspjelo im je uz pomoć Grada Garešnice i Vatrogasne zajednice, koja im, kao aktivnijem društvu, pomaže u nabavi opreme.

– Što se financiranja tiče, nešto pokrivamo vlastitim novcem, zahvaljem Gradu Garešnici koji nam pomaže s nabavom materijala, a isto tako i Vatrogasnoj zajednici Grada Garešnice koja nas financijski prati, prema mogućnostima. Od opreme, imamo traktorsku cisternu od 3000 litara te po dva vatrogasna odijela i kombinezona od Vatrogasne zajednice. To je najviše zahvaljujući tome što zapovjednik zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Tomislav Kunješić prati sve naše aktivnosti i dobivamo opremu, a isto tako i prema broju članova, jer bilježimo porast, kao jedno od, rekao bih, boljih društava u zajednici, pa nas stoga prati i oprema. Stoga i ovom prilikom izražavam zahvalnost – izjavio je predsjednik DVD-a Velika i Mala Bršljanica Milivoj Šapić.

13 operativnih vatrogasaca i 50-ak podupirajućih članova DVD-a dobro surađuje s ostalim udrugama i Mjesnim odborom u Velikoj Bršljanici, na dobrobit mjesta, zaključuje predsjednik Milivoj Šapić. U vrijeme manifestacije „Ljeto u Bršljanici“ pada i 90 godina DVD-a, a broj aktivnosti u mjestu ovisit će o epidemiološkim prilikama.

Milivoj Šapić, predsjednik DVD-a Velika i Mala Bršljanica na radovima uređenja prilaza Vatrogasnom spremištu, odnedavno u mirovini (Foto- udruga)

Nema postova za prikaz