Garešnica: U prometnoj nesreći ozlijeđena četiri mladića

U subotu, 15. siječnja, oko 01.50 sati, 22-godišnjak je upravljao svojim osobnim automobilom marke “Peugeot”, bjelovarskih registarskih oznaka, kroz Garešnicu, Ulicom Petra Svačića. Izlaskom iz blagog lijevog zavoja, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, izgubio je nadzor nad upravljačem, te u zanošenju udario u rubnik uz južni rub kolnika. Potom je vozilom nastavio nekontrolirano kretanje po neuređenom parkiralištu, nakon čega je udario u metalnu dvorišnu ogradu, prošao vozilom kroz dvorište te udario u žičanu dvorišnu ogradu, živicu i ukrasno cvijeće, a zatim zadnjim lijevim dijelom vozila je udario u sjeverni zid obiteljske kuće, gdje je došlo do prevrtanja vozila na krov, gdje se naposljetku zaustavilo.

U ovoj prometnoj nesreći iz vozila je ispao 21-godišnji putnik koji je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Uz njega su se u vozilu nalazili još 19-godišnji i 23-godišnji putnici koji su također ozlijeđeni i vozilima Hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar.

22-godišnji vozač koji je bio pod utjecajem alkohola je također zbog zadobivenih ozljeda upućen u Opću bolnicu Bjelovar gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede, kao i 19-godišnjem i 23-godišnjem putnicima. 

Poradi eventualnog vještačenja osobno vozilo je prevezeno i pohranjeno u dvorište Policijske postaje Garešnica.

Protiv 22-godišnjeg vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, stoji u priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske.

Nema postova za prikaz