Nesvakidašnje prijateljstvo u Hercegovcu, pas i janje zajedno u šetnji

Zanimljiva i topla priča na početku nove godine i u doba pandemije dolazi iz Hercegovca. Tamo u zajedničkom druženju uživaju Sten, zlatni retriver star 13 godina i Srećko, janje staro dva mjeseca.

Sve je započelo još u studenom, kada je Srećko ostao bez majke, a obitelj Marinković pobrinula se za njega. Stjepan, inače vlasnik autoškole, maleno janje tada je stavio u automobil i odvezao kući, pružio mu topli dom i hranu – na dudu, jer kako drugačije.

Srećko i Sten uživaju u zajedničkoj igri

Tamo ga je dočekao Sten i njihovo prijateljstvo je započelo. Sada je ovaj par nerazdvojan, a osim druženja kod kuće, zajedno odlaze i na šetnje. „Sten je zaista sada već star i ponekad mu bude teško hodati. No svaki dan zbog zdravlja odlazimo u šetnju, barem obližnjim ulicama, a Srećko je krenuo s nama. Dok Sten njuška, Srećko pase travu. Zajedno uživaju i lijepo ih je za vidjeti“, kaže nam Stjepan.

Nestašni Srećko osim mlijeka na dudu, ponekad isproba i cvijeće koje ukrašava okućnicu

Ovaj nesvakidašnji prizor postao je tako tema razgovora i ostalih sumještana koji ove zimske večeri provode u šetnji, ali i usputnih prolaznika koji se zaustavljaju popričati s njima i uslikati se.  

Kada nisu u šetnji, Stenu i Srećko društvo čini još i pet mačaka. Raznolika je to družina, ali svi u njoj se slažu, zaključio je Stjepan.

Svakodnevna šetnja postala je ritual

Nema postova za prikaz