Garešnica: Župan Marušić i gradonačelnik Bilandžija najavili zajedničke projekte

Župan Marušić u posjetu Centru za posjetitelje u gradu Garešnici s gradonačelnikom Josipom Bilandžijom

U Garešnici, na poziv gradonačelnika Josipa Bilandžije, danas je boravio bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Nakon radnog sastanka zajedno su obišli neke gradske lokacije, među kojima je prostor novouređenog Centra za posjetitelje koji je dio projekta Zeleni vrtovi Poilovlja, vrijednog više od 20 milijuna kuna.

Drago mi je da sam došao ovdje na poziv gradonačelnika Bilandžije. Prvi put sam sada u službenom posjetu gradu Garešnici. Drago mi je da smo odradili i radni sastanak gdje smo pričali o problemima na području grada. Jedan od njih je i problem primarne zdravstvene zaštite koji ima i županija, ali i cijela Republika Hrvatska. Prvi korak za poboljšanje je podizanje stipendija na 3000 kuna, a zajedničkim koracima nastavit ćemo pomagati studente i dalje. Također, razgovarali su o razvoju cikloturizma na trasi bivše pruge od Bjelovara do Banove Jaruge. Također, radit će se i obnova asfalta na području Kaniške Ive, a radimo i na razvoju širokopojasnog interneta na području grada Garešnice. Veseli me dobra suradnja između Grada Garešnice i županije, a sve u korist naših građana“, zaključio je župan Marušić.

Nakon što su obišli najveći turistički projekt na području grada Garešnice, župan Marušić i gradonačelnik Bilandžija uputili su se prema središtu grada gdje traju radovi rekonstrukcije zgrade gradske knjižnice Đuro Sudeta Garešnica. Priprema za taj projekt, težak pet i pol milijuna kuna, krenula je prije nekoliko godina, a krajem 2020. iz objekta je iseljena knjižna građa te su počeli radovi. Podsjetimo, objekt garešničke knjižnice datira iz 1932. godine, a djelatnost je trenutno izmještena u prostor na gradskom trgu. Plan za otvorenje nove zgrade knjižnice je krajem svibnja, za Dan grada Garešnice.

Zadovoljstvo mi je pozdraviti župana u našem gradu. Jako je puno poveznica između grada i županije, njihovi projekti su oni koji pomažu u razvoju grada pa smo tako i razgovarali o temama zdravstva, interneta, ali i obnove cesta. Vjerujemo da će naši sugrađani biti zadovoljni našom suradnjom i projektima koji tek dolaze. Interes za razvoj grada postoji i ne skrivamo veliko zadovoljstvo ovom posjetom, ali i razgovorom o zajedničkoj budućnosti“, rekao je Josip Bilandžija.

Centar za posjetitelje Natura 2000
Centar za posjetitelje Natura 2000
Centar za posjetitelje Natura 2000
Centar za posjetitelje Natura 2000

Nema postova za prikaz