Andrea Bengez iz Garešnice nova je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i mlade BBŽ

Andrea Bengez (Foto- A. Bengez)

Nakon provedenih natječaja, vodstva županijskih odjela preuzimaju novi čelnici. Među njima je i Andrea Bengez iz Garešnice, koja je od jučer na čelu Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i mlade Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ova supruga i majka dvoje djece na upravnim poslovima ima 20-togodišnje radno iskustvo, a dolazi iz Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova. Istraživala je i demografske pokazatelje te problematiku mladih kroz postdiplomski studij Međunarodnih odnosa, koji završava.

– Na nekim sam područjima radila, s nekima se još upoznajem, što je još jedan od izazova. Ulažem i u vlastito obrazovanje. Istraživanje demografskih pokazatelja i problematike mladih nije mi strano, a od završetka postiplomskog studija Međunarodnih odnosa dijeli me samo doktorska disertacija- kaže Andrea Bengez.

Sa sjednice Stožera CZ BBŽ (Foto- BBŽ)

Jedna od prvih radnih zadaća nove pročelnice bio je današnji sastanak Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, povodom pogoršane epidemiološke situacije. Kako je zaključeno, prelazak svih škola na online nastavu trenutno nije preporuka.

– Zasada online nastava ne bi bila opcija. Svaka škola će sama donijeti odluku na osnovu broja zaraženih učenika u svojim školama, kao i nastavnika, bez kojih se nastava ne može izvoditi – prenosi A. Bengez.

Kao pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i mlade županije, Andrea Bengez poručuje građanima da poštuju odluke Stožera, izbjegavaju okupljanja i da se cijepe, čime misle na sebe i druge.

– Pošto nam pandemija predstavlja najveći izazov,s kojom se brorimo već dulje vrijeme, svim žiteljma naše županije poručujem da poštuju odluke Stožera, izbjegavaju veća okupljanja i da se cijepe jer je cijepljenje najdjelotvorniji način suzbijanja širenja pandemije. Cijepljenjem štitimo sebe, osobe s kojima živimo i dolazimo u kontakt i smatram da je to vrlo važno, da mislimo i na druge – poručuje županijska pročelnica Andrea Bengez.

Andrea Bengez ujedno je vijećnica u Gradu Garešnici, s liste HDZ-HSLS-HSP.

Nema postova za prikaz