Iz policijske bilježnice

Tijekom vikenda iza nas, na bjelovarsko- bilogorskim cestama dogodilo se čak devet prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim sudionicima. Istovremeno je policija provodila akciju tijekom koje su utvrđena 84 prekršaja u prometu

Najviše je „otpalo“ na prekoračenje brzine po kojoj je rekorder, sa 115 kilometara na sat, na dozvoljenih 80 km/h, zaustavljen u Severinu, dok je rekord po količini alkohola, s više od dva promila, postavio vozač u Bereku. Jedan prekršaj se odnosi na nepropisno korištenje mobitela u vožnji, 12 na nekorištenje pojasa, a tu je još 36 ostalih prekršaja.

Izdvojimo i da Policijska postaja Garešnica bilježi dragovoljnu predaju streljiva i dvije puške. Također, posla je bilo i za vatrogasce; u petak, 21. siječnja, oko 17.20 sati, u Donjoj Rašenici, došlo je do požara na krovištu obiteljske kuće u vlasništvu 61-godišnjeg mještanina. Do požara je došlo zbog puknuća cjevi koja je bila pričvršćena na peć na kruta goriva, a koja se prevrnula na drvenu gredu krovišta uslijed čega je došlo do zapaljenja grede. U požaru je nagorjelo krovište, a daljnje širenje vatre spriječili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Grubišnoga Polja. Nije postojala opasnost za druge objekte niti sigurnost građana, a šteta se procjenjuje na tisuću kuna, stoji na stranicama Policijske uprave.

Nema postova za prikaz