Dječji vrtić imat će i Berek, kao pomoć zaposlenim roditeljima

U Općini Berek planiraju izgradnju dječjeg vrtića za koji se čeka građevinska dozvola, kako bi se projekt prijavio na neki od natječaja. Sve se manje koristi baka-servis te će novi način odgoja dobro doći roditeljima koji rade, kaže načelnik Mato Tonković.

– Projekt je gotov i očekujemo građevinsku dozvolu vrlo brzo, kao i raspisivanje natječaja. Vidjet ćemo preko koga ćemo se javiti, jer sami financijski ne možemo. To je jedan od pokazatelja da vodimo brigu. Djeca više ne mogu biti samo kod kuće, a baka-servis spada u neka druga vremena i da bi roditelji mogli raditi, moramo zbrinuti djecu. Interes za vrtićem postoji i iz okolnih sela, a parcela je određena prema groblju, gdje već postoji dio infrastrukture – napominje načelnik Mato Tonković.

U Bereku se gradi i kulturni centar, koji je u završnoj fazi, kao i kanalizacija kroz mjesto. Razvoj infrastrukture preduvjet je zadržavanja ljudi i privlačenja novih stanovnika. Komentirajući popis stanovništva, koji govori o padu većem od 20 posto, s 1443 na 1112 ljudi, načelnik Tonković ističe da se stanje posljednjih godina stabiliziralo, čemu doprinose i brojne mjere potpore.

– Pratimo naše stanovnike od najranije dobi, kroz školovanje i studij, pa do potpora za mlade obitelji. Brojke su takve kakve jesu, iako se stanje dosta popravilo u posljednje vrijeme, mladi više toliko ne odlaze, a imamo i doseljenih obitelji. Činimo sve što je u našoj domeni i što možemo da zadržimo ljude i da se stanje popravi – zaključuje načelnik Općine Berek Mato Tonković.

Nema postova za prikaz