Vozač (44) u Kapelici napuhao 2,44 promila

Policijski službenici ove policijske uprave su i ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Utvrđeno je sveukupno 144 prometna prekršaja.

U petak, 04. veljače, policijski službenici su u sklopu ovih pojačanih aktivnosti proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele Bjelovarsko-bilogorske županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima i distrakciju odnosno nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, u samo tri sata akcije utvrđeno je 39 takvih prekršaja.
29 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima i
10 prekršaja distrakcije odnosno nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Od ostalih prekršaja izuzev akcije u petak utvrđena su još:

– 6 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini od 2,44 g/kg izmjerena je kod 44-godišnjeg vozača osobnog automobila u Kapelici,
– 29 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, mjesto one najveće izmjerene nedopuštene brzine je bilo u Prespi i iznosila je 102 km/h gdje je ograničenje 70 km/h
– još dodatno 11 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, te
– 59 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se šest prometnih nesreća od kojih su dvije prometne nesreće bile s ozlijeđenim osobama. U jednoj je 56-godišnja vozačica  zadobila teške tjelesne ozljede, a u drugoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Ostale prometne nesreće su bile samo s materijalnom štetom.
Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.

Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Nema postova za prikaz