Najdraža su priznanja lokalne sredine, poručili dobitnici u Hercegovcu

Ukupno šest općinskih priznanja dodjeljeno je jučer na svečanosti povodom Dana Općine Hercegovac. Uručili su ih zajedno predsjednik Vijeća, Željko Budjina i načelnik Boro Bašljan. Na prijedlog tamošnje Češke besede, među dobitnicima je saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, Vladimir Bilek.

Kako je istaknuto, osim očuvanja češkog jezika, tradicije i kulture, iza njega su mnogi realizirani projekti u suradnji sa Savezom Čeha i Savezom Slovaka, Češkim besedama i Maticama slovačkim i njihovim institucijama, ali i s gradovima, općinama te županijama. Zalaže se za daljnji razvoj infrastrukture, a u tom pravcu nastavit će i dalje, rekao je:

Na popisu laureata je Ilija Golek koji je skoro 20 godina radnog vijeka proveo kao zaposlenik Općinske uprave, ali je kroz to razdoblje ostavio pečat daleko izvan tih okvira, pomažući i u svim aktivnostima i događanjima.

Puno veći staž iza sebe ima Hrvatska čitaonica Hercegovac, iza koje je punih stotinu godina aktivnog rada. Upravo ovakva priznanja daju poticaj za budućnost, dio koje su i Dani Hrvatskog pučkog tetara, ove godine, zbog pandemije, planiranih za travanj.  Članovi skupina čitaonice primili su brojna priznanja, ali najdraža su  one koje stižu od lokalne sredine, rekla je predsjednica Zrinka Cjetojević i zahvalila u ime nagrađenih:

Na popisu nagrađenih ovogodišnjim priznanjem Općine Hercegovac je i troje mladih koji su lani bili nagrađivani; Eva Mihaljević, višestruka prvakinja u šahu, Benjamin Božinić, osvajač nagrada u savate boxu te Emilija Kanjuh koju je Ministarstvo branitelja nagradilo za priču o Domovinskom ratu.

To je jedan od načina da se djeci i mladima poruči da lokalna sredina cijeni njihov trud i volja, jer oni su zalog za budućnost, poručio je načelnik Bašljan.

Nema postova za prikaz