I ove godine održava se Dan profesionalnog usmjeravanja

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri svake godine održavaju „Dan profesionalnog usmjeravanja“ kako bi učenicima osnovnih škola približili obrazovne programe srednjih škola i ukazali im na potrebe tržišta rada i mogućnosti zapošljavanja u našoj županiji.

U prošlom polugodištu ove školske godine osmim razredima osnovnih škola održane su radionice „Upoznaj sebe – odaberi srednju školu“ kako bi učenici osvijestili svoje interese i sposobnosti te kako bi ih se potaknulo da pravovremeno počnu razmišljati o odabiru budućeg zanimanja. Radionicom je obuhvaćeno 47 osmih razreda osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno 275 učenika, stoji u priopćenju HZZ. 

Nastavno na radionice Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri kreirali su filmić koji pomaže učenicima u odabiru budućeg zanimanja, uz pomoć naših partnera suradnika Fizikalne terapije Kljajić, Doma učenika srednjih škola Bjelovar, Logopedskog kabineta Demosten, Ljekarne Bjelovar te Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije. Cilj je upoznati učenike s mogućnostima raznih zanimanja u zdravstvenom području koje je u današnje doba svjetske pandemije od velike važnosti. Ovo je drugi filmić kreiran od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sa svrhom profesionalnog informiranja i savjetovanja učenika osnovnih škola.

Poveznica za film: https://youtu.be/Tl8ZvOUUkac

Nema postova za prikaz