Danas do podne policijska akcija na prekršaje oduzimanja prednosti prolaska

Policijski službenici danas će od 9 do 12 sati na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provesti akciju na prekršaje oduzimanja prednosti prolaska, nepoštivanje prometnog znaka „obavezno zaustavljanje“, ugrožavajuće radnje u prometu i nekorištenja pokazivača smjera

Analizirajući statističke pokazatelje okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama  na području naše policijske uprave, utvrđeno je da je jedan od učestalijih uzroka prometnih nesreća nepoštivanje prednosti prolaska. Tijekom prošle 2021. godine u 109 slučaja to je bilo uzrok prometne nesreće, dok je u istom razdoblju tijekom 2020. godine to bilo uzrok u čak 72 prometne nesreće, što predstavlja značajno povećanje.

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske prepoznali su značaj nepoštivanja ovih odredbi zbog čega se provode ovakve ciljane aktivnosti kojima je prvenstveno za cilj osvijestiti sve sudionike u prometu na važnosti poštivanja prednosti prolaska, znaka izričite naredbe „obavezno zaustavljanje“ ili STOP, ostale ugrožavajuće radnje u prometu te korištenja pokazivača smjera.
 
I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti, stoji u priopćenju.

Nema postova za prikaz