Skriveni ljubavni puteljci i tragovi

Foto: Čitatelj

Svaka generacija ima lokacije koje su po nečemu poznate. Tu spadaju i one na kojima se odvijaju aktivnosti rezultat kojih su predmeti vidljivi na ovim fotografijama iz Ciglenice, pristiglih od naše slušateljice/čitateljice.

Zapravo, sama aktivnost nije problem, jer puno bi lošiji uzrok bio da sudionici priče iza sebe ostavljaju primjerice korištene igle ili šprice. Ipak, kažu mještani, bilo bi poželjno da pokupe iza sebe, kako su nas sve roditelji učili, pa makar i papirić od žvakaće gume. Ova lokacija u blizini je dijela staze koja ispred u nazivu ima riječ „poučna“, a ostavljanje ovakvih predmeta iza sebe ne može se baš s tim terminom povezati, osim u smislu da je poduzeta mjera zaštite od neželjene trudnoće, kao potencijalne posljedice.

No, nezaštićena ostaju djeca koja tuda prolaze, pa je tako jedno od njih, dodaje autorica fotografija, predmet uzelo u ruku i dotrčalo roditeljima pokazati prozirni „balon“. I zato apeliraju; „Pokupite za sobom!“

Dijelovi Garešnice uz taj dio redovio se čisti, napominju iz gradskog komunalnog redarstva, očistit će i ovo, a fotografije navode i na misao da se u blizini postavi i novi koš za otpad. Ostaje pitanje koliko bi od tog bilo koristi i bi li glavni akteri priče onda „potrošenu robu“ nakon korištenja tamo i odložili. Mještani Ciglenice još dodaju da već znaju kakvi automobili redovito pristižu u, kako kažu, „sokak bez imena“, a među njima se posebno ističe jedan srebrne boje. Kad su već dobro „zaronili“ u detektivske vode, tko zna, možda im padne na pamet neke zatečene tragove dati i na analizu.

Nema postova za prikaz