Župan Marušić na sjednici županijske manjinske Koordinacije

Za rad vijeća i udruga, manjinske zajednice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ove će godine dobiti manje novca iz proračuna, 410.000 kuna, a smanjena je i naknada članovima. To je u skladu s mjerama štednje kada treba biti razuman i objektivan, bez lažnih obećanja, rekao je župan Marko Marušić na sjednici županijske Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, na kojoj je bio prvi put. – U meni ćete imati prijatelja, a ne samo župana, jer ta je dužnost prolazna- napomenuo je župan Marušić.

Domaćin je bila Zajednica Albanaca, na čelu s predsjednikom županijskog manjinskog vijeća Martinom Gojanijem, u Kulturnom centru Albanaca u Bjelovaru, koji je kupljen i obnovljen prije dvije godine.

Gojani je zadovoljan suradnjom sa Županijom koja manjincima, kao i svima ostalima, u vrijeme pandemije pomaže prema mogućnostima, kaže, te ujedno zahvaljuje saborskoj zastupnici albanske i drugih manjina u Hrvatskom saboru Ermini Lekaj Prljaskaj na potpori kod kupnje i opremanja vlastitog prostora za rad Vijeća albanske nacionalne manjine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Uz očuvanje jezika, pisma i kulture manjinskih naroda u Hrvatskoj, suradnja s vlasti, pa tako i županijskom, među osnovnim je zadaćama. Ove je godine u planu više aktivnosti obilježavanja važnijih datuma i smotra, kroz koje će informirati javnost o svom radu, u županiji s najviše manjina, koje je svojom kulturom i običajima dodatno obogaćuju.

Foto- BBŽ

Nema postova za prikaz