U Hercegovcu otvoreno 33 milijuna vrijedno skladište gotovih proizvoda tvrtke Intersnack Adria

U Hercegovcu je danas svečano otvoreno novoizgrađeno skladište gotovih proizvoda tvrtke Intersnack Adria, proizvođača poznatih brendova slanih grickalica. Smješteno je u sklopu proizvodnog kompleksa, a riječ je o investiciji vrijednoj 33 milijuna kuna, od kojih je pola osigurano kroz javne natječaje fondova Europske unije. Ovime se zaokružuje niz ulaganja koja dosežu 70 milijuna kuna, u cilju modernizacije tvorničkog kompleksa, ali se tu ne misli stati. Nastavit će širiti i modernizirati proizvodne kapacitete, stavljajući poseban naglasak na još učinkovitiju regionalnu distribuciju i povećanje domaće proizvodnje.

Investicijom u zgradu i opremu skladišta gotovih proizvoda ostvaren je sljedeći korak naše strategije razvoja proizvodnog kompleksa u Hercegovcu, s ciljem što uspješnije i kvalitetnije proizvodnje te snažnije regionalne prisutnosti i jačanja pozicije tržišnog lidera u segmentu slanih grickalica. S ulaganjem i daljnjim razvojem te modernizacijom tvornice nastavljamo i dalje. Intersnack Adria posljednjih je godina dokazao dase fondovima EU-a koristimo brzo i učinkovitome da i više nego uspješno opravdavamo i održavamo status vodećeg hrvatskog proizvođača slanih grickalica od 100 posto hrvatskog krumpira“, istaknuo je Ianko Krandarov, direktor Intersnacka Adria i Intersnack Bugarska te dodao kako je kompanija u 2021. ostvarila rast izvoza i prodaje na domaćem i inozemnom tržištu. Ostvareni su i značajni pozitivni pomaci u poslovnim rezultatima u odnosu na 2020., unatoč izazovnoj i neizvjesnoj prošloj godini, obilježenoj nastavkom pandemije i lošijim urodom krumpira.

Novo skladište gotovih proizvoda,kapaciteta više od 4700 paletnih mjesta, opremljeno je najsuvremenijim sustavom WMS (Warehouse Management System), uz najnaprednije standarde čuvanja i daljnje distribucije proizvoda koje potrošači na policama prepoznaju pod brendovima Čipi Čips, Chio, Chio Kroki Kroket, Chio Tip Top, PomBär i Nutline. U skladištu će odsada biti skladišteni svi gotovi proizvodi za hrvatsko, ali i regionalno tržište. Takve investicije važan su preduvjet za daljnje širenje na tržištima regije, a od koristi su i lokalnoj zajednici.

Novo skladište ima veliku važnost ne samo za kompaniju već i za lokalno stanovništvo. Zbog značajnog povećanja volumena,u tvornici u Hercegovcu povećali smo broj zaposlenika, i to za 10 posto u odnosu na 2020. godinu, te smo također povećali produktivnost“,istaknuo je Josip Cvetko, direktor tvornice Intersnack Adria u Hercegovcu.

„S našim kooperantima imamo iznimno dobru i dugogodišnju suradnju. Za nadolazeću sezonu ugovorili smo 10 posto više površina za uzgoj, a i u budućnosti očekujemo nastavak trenda povećavanja ugovorenih površina za otkup, s obzirom na naše planove razvoja i investicija. Naime, nastavit ćemo s ulaganjem u najmoderniju tehnologiju, opremu i procese proizvodnje i skladištenja, ali i u unapređivanje znanja i iskustva naših zaposlenika ,jer želimo poticati razvoj lokalnog gospodarstva“, dodao je Cvetko.

Na svečanom otvorenju i u obilasku novog skladišta sudjelovali su načelnik općine Hercegovac Boro Bašljan, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić te državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek, koji je i otvorio novo skladište.

Intersnack Adria izvrsno pokazuje koliko su investicije u hrvatsku poljoprivredu važne, posebice kada je riječ o višemilijunskim ulaganjima koja osiguravaju rast i razvoj ne samo jedne kompanije već cijele regije. Vjerujem kako ćemo, zahvaljujući brojnim ulaganjima u modernizaciju i širenje kapaciteta, uskoro svjedočiti povećanju proizvodnje i distribucije hrvatskog čipsa na lokalnoj, ali i regionalnoj razini, što je velik uspjeh za hrvatsko gospodarstvo i poljoprivredu“, istaknuo je Marko Marušić, župan Bjelovarsko – bilogorske županije na svečanom otvorenju.

Intersnack Adria tržišni je lider u kategoriji slanih grickalica na hrvatskom tržištu. Najpoznatiji brendovi u portfelju kompanije su Čipi Čips, kao prvi i vodeći hrvatski čips, brend s tradicijom dugom 45 godina, od 1977., proizveden od 100 posto hrvatskog krumpira. Zahvaljujući uspjehu kompanije i brenda Čipi Čips na hrvatskom tržištu, u tvornici u Hercegovcu od 2020. godine započela je proizvodnja međunarodnih brendova Chio čips i PomBär.

Nema postova za prikaz