Češka beseda Garešnice održala godišnju skupštinu

Češka beseda Garešnica, vodstvo (Foto- udruga)

Godišnju skupštinu održala je garešnička Češka beseda, u prostoru Udruge umirovljenika gdje se inače sastaje kreativna skupina. Još djeluju glumačka te pjevačka i glazbena, koje su i nastupile, zajedno s gošćama iz Velikih i Malih Zdenaca. Skupštini je nazočila i zamjenica župana iz češke manjine, Tanja Novotni Golubić te pohvalila rad udruge na očuvanju jezika i kulture, odnosno nacionalnog identiteta Čeha u Hrvatskoj.

Skupština je bila izbornog karaktera, prijedlog novog vodstva iznio je Domagoj Mihoković, dok je radnim predsjedništvom predsjedavao Vaclav Ontl. Josipu Regentu potvrđen je novi mandat, dopredsjednik je postao Josip Strahonj, a tajnik Zlatko Rončević. Usvojeno je izvješće predsjednika, koji je stavio naglasak na održavanje rada skupina, nastupe i gostovanja te nabavu opreme, odnosno narodnih nošnji.

Promijenjen je dio statuta koji se odnosi na odgovorne osobe, tako da uz predsjednika to može biti i dopredsjednik te da se iz udruge ne isključuje nakon samo godinu dana neplaćanja članarine, rekao je Regent. Donijet je i program rada za 2023. godinu, za kada je odgođen i odlazak u Češku.

Nema postova za prikaz