U Pavlovcu stradale ovce, u Imsovcu pronađena bomba

Dio sadržaja izvješća Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske je slučaj sradalih ovaca u Pavlovcu. Kako se navodi, jučer poslijepodne u Pavlovcu, u Kolodvorskoj ulici, dva su psa ušla u dvorište 67-godišnjaka te izgrizli više ovaca od kojih su tri uginule. Na mjestu događaja dežurni veterinar je potvrdio navedeno. 67-godišnjakinja nastalu štetu cijeni na nekoliko tisuća kuna. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su psi vlasništvo 40-godišnjaka i 60-godišnjakinje iz Pavlovca. Slijedi obavijest komunalnom redaru općine Veliki Grđevac i nadležnoj veterinarskoj inspekciji.

U Imsovcu, u općini Končanica je 61-godišnjak prilikom poljoprivrednih radova izorao ručnu bombu M52 P3 koja se nalazila u originalnoj ambalaži. Na mjesto događaja izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je utvrdio da se radi o bombi zaostaloj iz domovinskog rata te je na siguran način izuzeo. Bomba je pohranjena u skladište ubojne opreme Policijske postaje Daruvar do uništenja.
Vezano uz to, policija savjetuje;
Pronađete li bilo kakva neeksplodirana eksplozivna sredstva ili njihove dijelove, bez odgode nazovite 192 kako bi se takva sredstva sigurno uklonila iz naše okoline.

Nema postova za prikaz