U Hercegovcu održana promocija druge monografije OŠ Slavka Kolara

Jučer je u Hercegovcu održana promocija monografije OŠ Slavka Kolara Hercegovac, autorice Vere Obrovac. Pod nazivom ‘Na pravom putu: 2000. do 2020. godine’, ova je monografija nastavak na prvu, ‘Naših 150 godina’, koju je napisala i uredila zajedno s pokojnim profesorom Stjepanom Banasom.

Sastoji se od ukupno 12 poglavlja, odnosno 10 razrada, uvoda i zaključka, a ukupno ima 103 stranice. Izdvojene su fotografije, ali i radovi koji su ostvarili značajne rezultate. Jedan od njih je i pjesma Ivane Papež, tadašnje učenice sedmog razreda, koja je pod mentorstvom Stjepana Banasa prošla na Državnu smotru LiDraNo. Na promociji ju je pročitala Dijana Lacković:

Ivan Kovač napravio je kompletnu grafičku pripremu, a Zdravko Damjanović naslovnicu za koju je odabrana fotografija škole. A osim autorice, svoje priloge napisali su i Jasna Vrbanić, Silvio Vacek, Juraj Marković te Zrinka Cvjetojević koja je svoje pismo školi i pročitala na promociji.

Lektorice monografije su Dijana Lacković i Barbara Evaj, koja je i vodila program promocije, a koju je posjetio i profesor Vladimir Strugar, ministar prosvjete i športa od 2000-2003 godine, koji je napisao i recenziju.

Nema postova za prikaz