Bjelovarsko-bilogorska županija jača kapacitete za bolju i učinkovitiju provedbu postupaka javne nabave

Foto:BBŽ/Facebook

Zahvaljujući suradnji Državne škole za javnu upravu i bjelovarskog Centra za cjeloživotno učenje i kulturu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji provodi se temeljni program izobrazbe iz područja javne nabave. Tim povodom župan Marko Marušić i njegova zamjenica Marija Jungić primili su ravnatelja Državne škole za javnu upravu Rudolfa Vujevića sa suradnicama i ravnateljicu bjelovarskog Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Zvjezdanu Galkowski.

Kako je ovo prvi put da Državna škola provodi program izobrazbe iz javne nabave izvan Zagreba, župan Marušić i zamjenica Jungić zahvalili su ravnatelju Vujeviću naglašavajući da je to iznimno važno za Županiju.

-Učinkovita javna nabava iznimno je važna za provedbu svih projekata jer upravo na postupcima javne nabave često zapinje provedba mnogih projekata. I zato je potrebno da djelatnici koji provode javnu nabavu imaju sva potrebna stručna znanja i vještine, a ovom izobrazbom upravo se jačaju ti kapaciteti lokalne administracije i tako doprinosi boljoj i učinkovitijoj provedbi projekata u novom financijskom razdoblju korištenja EU fondova – rečeno je tom prilikom.

Šestodnevnu edukaciju pohađa 40-tak polaznika, a riječ je o službenicima regionalne i lokalne samouprave te djelatnicima škola i drugih institucija i ustanova čiji su osnivači gradovi i općine. Nakon što završe edukaciju i polože ispit polaznici će dobiti certifikat za područje javne nabave.

Nema postova za prikaz