Edukacijama kao dijelom integralnog upravljanja do podizanja kvalitete u destinaciji

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije pokrenula je niz aktivnosti sa svim lokalnim turističkim zajednicama, u cilju implementacije integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji. Zajedničkim u pravilu tjednim koordinacijama rade se početne analize, uskoro kreće i segment odgovornog turizma, ispitivanje mišljenja stanovnika o turizmu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Edukacija i razmjena iskustva jedan su od preduvjeta za napredak i razvoj turističke destinacije. Dugogodišnje iskustvo i međunarodna priznanja, te brojni partneri projekta potvrđuju da je IQM Destination tim potvrdio kvalitetu rada te doprinosi svojim znanjem i iskustvom zajednici u kojoj radi. Edukacija je izuzetno važna, kako sam napredak IQM Destination tima koji stalno inovira i ugrađuje u poslovanje nova znanja, tako i direktore Turističkih zajednica s kojima surađuje, te dionika u turizmu destinacije. Treba dodati i da doživljaj destinacije zasigurno ovisi i o spremnosti dionika da se educiraju, prate trendove, da unaprjeđuju svoju uslugu. S implementacijom novih znanja osnažuje se doživljaj gosta, doprinosi se razvoju pozitivne slike o destinaciji, gost je svjestan lokalnih vrijednosti destinacije i poželi se vratiti, preporučiti putovanje svojim prijateljima i znancima. Upravo stoga jedna od aktivnosti IQM Destination tima jest i briga o edukaciji svih dionika u turizmu destinacije.

Svake srijede u 17.00 sati dionicima su na raspolaganju putem Zoom aplikacije besplatne edukacije. Teme su različite, a poveznica svim radionicama su i vrhunski profesionalci koji uz direktoricu tvrtke Feel IQM , Đurđicu Šimičić, koja moderira panelima, konkretno prenose svoja znanja i iskustva iz prakse.  

„Posljednjih je godinu dana obrađeno je više od 30 tema, a panelisti su uvijek otvoreni za sva pitanja naših kolega koji posjećuju Srijedom u 17., dio edukacija u sklopu edukativnog programa IQM Destination Education“, istaknula je dir. Šimičić.

Spomenimo samo neke od tema: Pripremanje objekata za fotografiranje; Trendovi u hotelskom smještaju; Oznake kvalitete lokalnih proizvoda: Kulturni turizam – lideri destinacijske ponude; Trendovi u privatnom smještaju; Mogu li izvrsna vina bez izvrsnog marketinga?; Google maps – kako iskoristiti sve mogućnosti za promociju?; Sportski turizam kao vrhunska destinacijska ponuda; Zdravstveni turizam – izazovi i prilike; Mali hoteli i trendovi u hotelijerstvu; Događanja inspirirana kulturom i tradicijom; Važnost vizualnih komunikacija i kvalitetne fotografije za brendiranje. Gost Srijedom u 17 je bio Đuro Tomljenović, urednik portala „Turizmoteka“, te direktori predstavništva HTZ u inozemstvu, pričalo se o trenutnoj situaciji na turističkom tržištu, gošća je bila Viviana Vukelić, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji, Branimir Tončinić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji,  te Metka Bradetić, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji. Najavljena je i slijedeća edukacija u ovu srijedu 30. ožujka u 17.00 sati na temu „Brendiranje destinacije, izazovi i primjeri dobre prakse“ čiji je gost Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja.
 U nastavku edukacija pozive će se i dalje slati svim dionicima turizma na području Bjelovarsko-bilogorske županije, vjerujemo da će odaziv biti kvalitetan i da će se novim znanjima iskoristiti trenutak i priliku napretka u kvaliteti rada u turizmu.

Direktor TZ Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak iskazuje zadovoljstvo dosadašnjim radom i suradnjom na ovom za BBŽ vrlo značajnom projektu, čiji rezultati će se vrlo skoro vidjeti u praksi. Najteži dio posla je iza nas, a sada slijedi ljepši i kreativniji dio posla integralnog upravljanja kvalitetom turizma u BBŽ. 

Nema postova za prikaz