Po prvi put u 2022. godini, zasjedalo Općinsko vijeće Bereka

Zbog prilagođavanja površina javne namjene osobama s invaliditetom, u Općini Berek uskladili su Odluku o komunalnom redu, a zbog potrebitih sumještana i onu o socijalnoj skrbi. Općinsko vijeće otpisalo je dio komunalne naknade te analiziralo stanje Civilne zaštite za 2021. godinu. Također i Plan gospodarenja otpadom te Program građenja i održavanja komunalne infrastrukture, što je kroz svoje izvješće za drugi dio prošle godine iznio i načelnik Mato Tonković. Tako je napomenuo da je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja prijavljen dom u Kostanjevcu, kako bi se po mogućnosti obnovio do blagdana zaštitnika sela, svetog Erazma, koji je 02. lipnja.

Načelnik Tonković spomenuo je i ostale projekte i kapitalna ulaganja: asfaltiran je veći dio vikend naselja u Podgariću, završen vodovod u Šimljanici i čeka se dozvola za nastavak turističkog projekta izgradnje staze i vidikovca na Moslavačkoj gori. U samom Bereku, u završnoj je fazi izgradnja Kulturnog centra, kao i kanalizacije, dok su ispred Vatrogasnog doma postavljeni polupodzemni spremnici za otpad. Da bi sve to bilo i realizirano, potrebno je podići revolving kredit od 3,5 milijuna kuna, što bi se po potrebi koristilo do pristizanja odobrenih sredstava, kroz 12 mjeseci.

Nakon duljeg vremena uređuju se prostorije Općine Berek, na katu Društvenog doma. Osim toga, obnavljaju se nerazvrstane ceste i poljski putovi, a pod Razno, istaknuta je potreba nasipavanja bankina prema Potoku. Govorilo se i o sredstvima od nezakonito izgrađenih građevina, prodaje i zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta i šumskog doprinosa. Također se čulo da edukacija za program Zaželi traje do 01. lipnja, a potom se očekuje raspisivanje novog natječaja i pomoć Županije, jer je sve više stanovnika kojima je itekako potrebna Pomoć u kući.

Nema postova za prikaz