S Đurđevom, garešnička Prosvjeta raspjevano u 2022.

Unatoč pandemiji, Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, pododbor Moslavina, iz Garešnice, lani je imalo 19 nastupa, od kojih dva inozemna, u Bosni i Hercegovini. Ove godine, od popuštanja mjera, u planu su 24, među kojima i smotra u Grčkoj. Prvi nastup bio je u Grubišnom Polju, a uskoro će imati Đurđevo i Tucijadu, izdvaja predsjednik Zoran Blanuša.

Početkom ljeta obilježit će 20 godina folklorne sekcije i održati međunarodnu dječju smotru Djeca su ukras svijeta, a potom Susrete u Moslavini. Krajem godine proslavit će Dan udruge, odnosno krsnu slavu sv. Nikolu te darivati djecu.

Probe održavaju u bivšoj školi u Rogoži, iza koje grade vlastiti prostor koji čeka dovršenje za što je novac osiguran, istaknuo je predsjednik Blanuša na nedavnoj godišnjoj skupštini. Ujedno je zahvalio Gradu Garešnici, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Srpskom narodnom vijeću na pomoći u provedbi manifestacija te izgradnji, uređivanju i opremanju prostora.

S godišnje skupštine garešničke Prosvjete (Foto- udruga)

Skupštini garešničke Prosvjete u Rogoži nazočili su dožupan iz reda pripadnika srpske manjine Saša Lukić, zamjenik gradonačelnika Garešnice Goran Cupek, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije Darko Karanović, predsjednik manjinskog vijeća Grada Garešnice Damir Sedramac i drugi.

Nema postova za prikaz