Župan Marušić posjetio Končanicu: Jedna od tema i rekonstrukcija dijela ceste D5 od Velikih Zdenaca do Daruvara

Foto: BBŽ

Župan Marko Marušić sa zamjenicama Marijom Jungić i Tanjom Novotni Golubić boravio je u radnom posjetu Općini Končanica. S općinskim načelnikom Zlatkom Bakunićem i njegovim suradnicima razgovarao je o projektima važnim za općinu te o mogućnostima suradnje sa Županijom koja prethodnih godina, kako je istaknuo načelnik, nije bila na zadovoljavajućoj razini.

-Iznimno sam sretan i oduševljen jer ovo je prvi put u osam godina da župan posjećuje našu općinu i da imamo mogućnost porazgovarati o projektima u kojima nam Županija može pomoći. Tu prije svega mislim na modernizaciju pojedinih dionica županijskih cesta koje su u lošem stanju, a najveći nam je problem dionica Imsovac – Ilovski Klokočevac. Tu smo spremni sudjelovati i u sufinanciranju sa ŽUC-om – kazao je načelnik Bakunić napominjući da je iznimno zahvalan županu i njegovim zamjenicama na dolasku.

Foto: BBŽ

Razgovaralo se i o drugim projektima poput nedavnog dovršetka dogradnje Vatrogasnog doma i izgradnji dječjeg igrališta te posebno o potrebi rekonstrukcije dionice državne ceste D5 od Zdenaca do Daruvara. Projekt bi obuhvatio i uređenje pješačke staze u samoj Končanici, a što je za tu općinu jedan od gorućih problema. Župan Marušić iskazao je razumijevanje za sve navedene probleme i obećao pomoć Županije gdje god je to moguće.

-Žalosti me činjenica da prethodni župan osam godina nije imao potrebu posjetiti ovu općinu. Ja kao župan i moj tim ne želimo tako raditi, a što se Končanice tiče mi smo već na primjeru Vodoprivrede i Ribnjačarstva pokazali da nam je stalo i da želimo pomoći gdje možemo. Podsjetit ću da je priča s Vodoprivredom i Ribnjačarstvom dobro završila i da smo uspjeli spasiti radna mjesta, što je za Končanicu iznimno važno. Tvrtka sada kreće u daljnju modernizaciju i novi razvoj – kazao je župan Marušić.

Što se pak tiče rekonstrukcije i modernizacije pojedinih dionica županijskih cesta, župan je obećao da će na tu temu razgovarati s v.d. ravnateljicom ŽUC-a Natašom Koronc i vidjeti koje su mogućnosti i kakvi su planovi te sukladno tome vidjeti i može li se i koliko u tome pomoći.
U razgovoru je dotaknuta i tema prihvata i zbrinjavanja izbjeglica iz Ukrajine, a tom prilikom župan je posebno zahvalio načelniku Bakuniću i svim njegovim suradnicima na spremnosti koju su iskazali reagirajući prvi i nudeći svoju školsku dvoranu za prihvatni centar.

Nema postova za prikaz