U prometnoj nesreći u Dišniku poginuo muškarac

Promet na bjelovarsko- bilogorskim cestama odnio je drugu ovogodišnju žrtvu. Sinoć iza 22 sata, u Dišniku, vozač (24 godine) izgubio je nadzor nad vozilom, koje je sletjelo s kolnika, udarilo u stablo i prevrnulo se. Na mjestu nesreće poginuo je putnik (71 godina), a vozač je završio u bolnici u Pakracu s teškim ozljedama. Policijsko izvješće navodi:

U četvrtak,  14. travnja oko 22.20 sati, 24-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Volkswagen Golf zagrebačkih registracijskih oznaka, lokalnom cestom kroz mjesto Dišnik u pravcu zapad – istok. Dolaskom do kućnog broja 59/A zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te se nastavio nekontrolirano kretati po desnoj bankini, uslijed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u stablo hrasta koje se nalazilo na desnoj strani pored ceste. Nakon toga, došlo je do prevrtanja vozila na desnu bočnu stranu.

U prometnoj nesreći od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo je 71-godišnji putnik, dok je 24-godišnji vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću županijsku bolnicu Pakrac, gdje je zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju.

Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola.

Očevidom prometne nesreće uz stručnu pomoć policijskih službenika rukovodio je zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru koji je naložio obdukciju tijela poginule osobe.

U vremenu od 22.42 do 02.00 sati lokalna cesta Dišnik – Kapelica bila je zatvorena za promet.

Zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz članka 227. Kaznenog zakona, protiv 24-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
71-godišnji L.B. je druga preminula osoba ove godine na prometnicama Bjelovarsko – bilogorske županije.

Nema postova za prikaz