Policajci zajedno i u ratu i u miru

Pred nama je 1. svibnja, Praznik rada, no ujedno i obljetnica Vojno redarstvene akcije Bljesak, koju će, kao i svake godine, prigodno obilježiti članovi Koordinacije braniteljskih udruga. U to je vrijeme Garešnica bila zapovjedno mjesto Glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske. Važnu ulogu imala je Policijska postaja Garešnica, a o njenom doprinosu u Domovinskom ratu govori knjiga predstavljena u petak.

Tomu je nazočio i glavni ravnatelj policije, Nikola Milina, posjetio postaju u Garešnici i sastao se s rukovoditeljima Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske:

Podsjetimo, autori su Ivan Marinko Čajsa i Edin Muratović.

Prva tri poglavlja potpisuje Čajsa, koji je osim prvi čovjek policije tada, podsjeća, bio i ratni zapovjednik obrane grada:

Čajsa je ujedno počasni predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica, a Muratović aktualni. Kroz nju su bivši policijski službenici nastavili djelovati i sudjelovati u brojnim aktivnostima i društvenom životu. Najavljuju i nove planove, ali, dodaje Muratović, pisanje knjige je nešto drugo:

Svečanoj promociji knjige nazočili su brojni gosti i uzvanici, izaslanici Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja, predstavnici regionalne i lokalne samouprave te polaganjem vijenaca odali počast poginulim braniteljima. Program svečanosti u Hrvatskom domu nastupom su uveličali članovi  Pjevačke skupine „Medjuwodje“ i Mira Kovač izvedbom himne. (Foto: Krugoval i PU BBŽ)

Nema postova za prikaz