Preko sto sudionika na ovogodišnjem 17. Memorijalu Dejana Plavšića

Foto: OTK Kurbla/Facebook

17. memorijal Dejan Plavšić ove je godine okupio preko sto sudionika, 17 starodobnih traktora te oko 40 starodobnih automobila i motora. Osim izložbe oldtimer vozila, pogledati se mogla i traktorska alka u kojoj su najuspješniji bili vozač Drago Novačić iz Kajgane i kopljanik Branimir Božinić iz Hercegovca, drugo mjesto su osvojili vozač Mateo Rac iz Križevaca i kopljanica Jelena Holenko iz Delnica, a treći su bili vozač Joso Stepić iz Velikog Zdenčaca i kopljanik Ante Pliestić.

Nakon alke odvezao se defile po gradskim ulicama do jezera Skresovi gdje su sve ugostili članovi Šrd Ilova – Garešnica, a završnica je održana u društvenom domu u Kajgani gdje je bilo i natjecanje u alci u tačkama u kojoj su najmirniju ruku i najviše snage pokazale Vesna Milanović i Nena Salopek osvojivši najveći broj bodova, druge su bile Ljiljana Plavšić i Ivana Kovač, a treći Hrvoje Taritaš i Ante Pliestić.

Osim najuspješnijih u alkama, nagrađeni su traktori i njihovi vozači u nekoliko kategorija. Tako je nagradu za najstariji traktor osvojio Dragan Drdelić iz D.I.T. Otok Ivanić za svoj Karl FR Wahl koji je napravljen 1947. g. Istog godišta je bio i najstariji vozač Stjepan Žlender iz Palešnika koji je došao sa svojim Deutz-om 25 koji je proizveden 1957.g. Nagradu za najoriginalniji traktor je dobio Dalibor-Matija Sabo iz OTK Turopolje koji je došao svojim krasnim Eicher-om iz 1957.g. Prekrasno uređeni Steyr iz 1972.g. je dobio nagradu za najuređeniji traktor, a vlasnik mu je Tihomir Majerić iz Gudovca. Naj vozačica je bila Anita Puhović iz Tomašice koja je vozila Steyr iz 1959.g. Specijalne nagrade su dobili Matija Petak iz Grđevca za svoj Steyr iz 1957.g. i Stevo Holiček iz Gornje Ploščice za svoj Deutz iz 1960.g. Ali ni oni koji nisu osvojili nagrade u alkama ili u nekoj od navedenih kategorija nisu otišli kući praznih ruku jer su svi vozači traktora za svoj trud i dolazak dobili poklone i zahvalnice.

Nema postova za prikaz