6. i 7. svibnja dođite u Garešnicu gdje vas čeka tradicionalna Gastro flora!

Nakon dvogodišnje stanke, Garešnica je ponovno domaćin tradicionalne manifestacije, dvodnevne Gastro- Flore.

Prvi dan, petak, 06. svibnja, Udruženje obrtnika, u suradnji s Obrtničkom komorom Bjelovarsko- bilogorske županije, domaćin je kolegama iz cijele Hrvatske koji će prezentirati jela i vina kraja iz kojeg dolaze i ponuditi ih posjetiteljima na kušanje.

Očekuju više od 20 izlagača, a riječ je o obrtnicima s kojima ovdašnji njeguju dugogodišnju suradnju te i sami odlaze na njihove slične manifestacije, koje su ujedno prilika za razmjenu iskustava, nova saznanja i druženja. Obrtničku Gastro izložbu na Gradskoj tržnici u Garešnici nastupom će obogatiti i Garešničke mažoretkinje te Tamburaški sastav „Gelipteri“.

U subotu, 7.svibnja, događanja sele u ulicu Vladimira Nazora. Već od jutra, oko 30 izlagača okupit će se u Gradskom parku, gdje posjetitelji mogu razgledati raznovrsnu ponudu ne samo cvijeća ili presadnica kojima se, na početku sezone vrtlarenja, mnogi opskrbljuju upravo na ovoj manifestaciji. Niti ove godine neće izostati cvjetne instalacije koje uvijek privuku pažnju, kao ni nastupi najmlađih. Tu je Cvjetni korzo polaznika Dječjeg vrtića „Maslačak“, a nastupaju i Garešničke mažoretkinje te Plesna skupina Pampelišky Češke besede Hercegovac.

Među izvođačima je i Gareš’ki kulturni centar uz Vokalni sastav „Medjuwodje“ i TBM orkestar te Pjevačka skupina „Hrvatska žena“.

Dio tradicije, od 9,30, je i Biciklijada, na ruti od 28 kilometra koja dijelom prolazi i kroz sudjednu, Požeško- slavonsku županiju. Članovi Biciklističke udruge „Guvernal“ i njihovi gosti vozit će je na relaciji Garešnica- Hrastovac- Uljanik- Duhovi- Antunovac- Marino selo- Ribnjaci- Kaniška Iva- Ciglenica- Garešnica.

I Sajam cvijeća donosi raznoliku gastro ponudu, koju osigurava Pizzeria Palermo, Udruženje obrtnika i Udruga žena Garešnički Brestovac. U večernjim satima središte događanja postaje Trg hrvatskih branitelja, gdje u 21 sat počinje koncert Lidije Bačić, nakon koje slijedi retro druženje uz DJ Tomeka.

Sve se odvija pod kapom Turističke zajednice Sjeverna Moslavina, uz podršku više sponzora i pokrovitelja, od kojih stiže poziv svima: 6. i 7. svibnja dođite u Garešnicu gdje vas čeka tradicionalna Gastro flora!

Nema postova za prikaz