U Garešnici svečano obilježen Dan vatrogastva

Dan vatrogastva i blagdan svog zaštitnika svetog Florijana, Vatrogasna zajednica grada Garešnica obilježila je prikazom opreme i vozila te vježbom u gornjem dijelu Nazorove ulice. Upriličen je i prijem u uredu gradonačelnika Josipa Bilandžije, na kojemu je zahvalio vatrogascima na dobroj suradnji i što su uvijek tu kad ih građani trebaju.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Đuro Petrić čestitao je svim vatrogascima njihov dan.

Dan je započeo obilaskom vrtića i škola, tako da su prije druženja vatrogasci obišli tri objekta Dječjeg vrtića Maslačak, a jučer su članovi DVD-a Garešnički Brestovac ugostili školarce tamošnjeg Područnog odjela. Uz prezentaciju vatrogasne opreme i pokaznu vježbu počastili su ih, kao i ostale građane na smotri u središtu grada, a sve će završiti svetom misom u garešničkoj župnoj crkvi u 18 sati. Mjesec zaštite od požara, svibanj, prati i provjera ispravnosti opreme DVD-a. Ono najbolje, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe danas su izložili. Zapovjednik Tomislav Kunješić ističe i važnost brodica u gradu s 800 hektara pod vodom.

Još jedan razlog za veselje Vatrogasna zajednica grada Garešnice danas ima i zbog odobrenog sufinanciranja u iznosu od 140 tisuća kuna od strane Ministarstva unutarnjih poslova. Riječ je o natječaju od 82 milijuna kuna za službe koje su sudjelovale u spašavanju stanovništva na potresom pogođenim prostorima. Tamo su u operativi i humanitarno djelovale i članice garešničke Vatrogasne zajednice te za to primile i priznanja Hrvatske vatrogasne zajednice.

Vatrogaskinja Antonia Kablar i zapovjednik VZ i JVP grada Garešnice Tomislav Kunješić na smotri povodom Dana vatrogastva u Garešnici

Nema postova za prikaz