Garešnica slavi svoj dan, a događanja kreću već ovog vikenda

Dan grada Garešnice od 2019. godine obilježava se na Dan župe, 31. svibnja. Tako će cijeli nadolazeći vikend biti u svečarskom tonu, uz niz prigodnih kulturnih, ali i sportskih događanja.

Zagrebački folklorni ansambl dr. Ivan Ivančan nastupa u petak u Sportskoj dvorani, dok subota donosi kino predstavu te potom koncert Gelo banda, uz nastup sudionika emisije „The Voice“, ali i dvoje domaćih izvođača, Suzane Balen i Filipa Martinića, na Trgu hrvatskih branitelja.

Na istom mjestu u nedjelju posjetitelje će zabavljati Željko Bebek, prije kojeg ljubitelji kazališta u Hrvatskom domu mogu pogledati „Tri treća tromjesečja“, novu predstavu „Pučke scene“ Hercegovac.

Ponedjeljak je rezerviran za utrku kajaka na jezeru Skresovi, za što su prijave krenule jučer, dok je u večernjim satima koncert „Pjevajmo, pjevajmo Mariji“, u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Garešnici. Nastupa Gareš’ki kulturni centar, Medjuwodje i TBM orkestar.

Na sam Dan grada, sve počinje polaganjem vijenaca i odavanjem počasti kod spomenika hrvatskim braniteljima, nakon čega slijedi Sveta misa te svečana sjednica Gradskog Vijeća, uz dodjelu gradskih priznanja zaslužnim pojedincima te zahvalnice najboljim učenicima ovdašnjih osnovnih škola Garešnica i Trnovitički Popovac te Srednje škole „A.Šenoa“ u Garešnici.

Slavljenički ton se nastavlja i narednih dana, mahom uz sportske susrete među kojima su Sportske igre mladih i Međunarodni šahovski turnir „Garešnica open“.

Nema postova za prikaz