Ministrica Nikolina Brnjac i župan Marko Marušić posjetili Daruvar i najavili razvoj zdravstvenog turizma

Bjelovarsko-bilogorsku županiju i grad Daruvar jučer je posjetila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. Radni posjet započeo je u sportskom borilištu Sokol čiju je obnovu prošle godine s gotovo pola milijuna kuna pomoglo upravo Ministarstvo turizma i sporta. Nakon toga obišli su i Daruvarske toplice koje će u rujnu prijaviti na natječaj u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Projektom se planira kompletna rekonstrukcija i adaptacija smještajnih kapaciteta komercijalnog dijela Toplica i rekonstrukcija vanjskih bazena uz povećanje vodenih površina od 20 posto. U planu je i izgradnja nove sportske dvorane za sve dvoranske sportove koja će služiti za pripreme sportaša, a ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 100 milijuna kuna.

Ministricu Brnjac u radnom posjetu dočekali su gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček sa suradnicima i župan Marko Marušić.

Ideja iza svega jest podići zdravstveni turizam na višu razinu, kako u Daruvaru, tako i u županiji, obzirom da se Terme grade i na području grada Bjelovara, zaključio je župan Marušić dodavši kako će svi ovi potezi u budućnosti omogućiti dodatna zapošljavanja, a shodno tome i razvoj županije.

Nema postova za prikaz