Zašto doći u Veliki Grđevac?

Ma tko ne zna za priče Mate Lovraka? Njegovo rodno mjesto danas je prepoznatljivo po nizu atraktivnih lokacija i aktivnosti te svatko može dobiti valjan razlog zašto posjetiti Veliki Grđevac. Te priče vraćaju u djetinjstvo, a u Kulturnom centru u Velikom Grđevcu, koji nosi njegovo ime, lako se postaje dio nje. Središta njegovih najpoznatijih priča vidljiva su u Lovrakovom centru.  Tu je parna lokomotiva i vagoni iz romana „Vlak u snijegu“, a o slozi, prijateljstvu i odvažnosti svjedoči i mlin kakvog su obnavljala djeca u družbi Pere Kvržice i pokazala kako se to radi kad se male ruke slože. Možda ćete pjevušiti i stihove o tome kako je Medo pao u bunar, jer je i on tu, u blizini mlina, ali i Mlinareve kuće.

Mlinareva kuća i okoliš odišu autohtonim ambijentom, u suglasju s prirodom, okruženi šumom i ribnjakom, a za puni doživljaj, domaćini pozivaju i da kušate jela koje nudi Bistro „Stari mlin“ smješten u njoj. Pravi je izbor za obiteljski izlet i ručak po povoljnim cijenama za obiteljski meni, jela po narudžbi ili, radnim danom, ukusne gablece, a detalje možete provjeriti na 043/327-277. Jednostavno, oaza mira za uživanje, uz cvrkut ptica, u dobrom društvu, na terasi, uz dječje igralište ili pod nadstrešnicom ljetne učionice.

Baš zbog toga što nudi, ne čudi što je Veliki Grđevac odredište mnogih učeničkih ekskurzija. Tijekom izleta posjete i spomen sobu Mate Lovraka u školi koja nosi njegovo ime, nakon čega ih turistički vlakić prevozi do Lovrakovog centra. U njemu svake godine, uoči ljeta, grđevački osnovnoškolci s lokalnim udrugama, dočekuju posjetitelje na Sajmu kreativnosti, a prepoznatljivi su i po provedbi manifestacije Lovrakovi dani kulture i Igre Družbe Pere Kvržice.

Domaćini ističu, ljeto je pravo vrijeme da vidite što nude, jer u blizini su i bazeni unutar Sportsko rekreacijskog centra, na kojima organiziraju i školu plivanja, a svoja vrata otvaraju početkom lipnja. Sastoji se od plitkog bazena za djecu s dvije „gljive“ za masažu,  hidromasažnog bazena s ljekovitom vodom te dubokog  od 25 metara.

Uz bazene se nalaze: veliko dječje igralište, tereni za tenis i odbojku, sala u kojem posjetitelji mogu zaigrati biljar, stolni nogomet ili stolni nogomet. Za vrijeme boravka uz bazene mogu unajmiti ležaljku, a suncobrani su osigurani za sve koji se žele skloniti od sunca. Naravno, ponudu obogaćuje i ugostiteljski objekt u  kojem  za vrijeme rada bazena gosti mogu kupiti hranu te osvježavajuća pića i sladolede.

S veseljem dočekuju svakog gosta, a spremni su i za grupe posjetitelja za koje je moguće osigurati i smještaj jer dio priče je i Sportsko rekreacijski centar Kukavica smješten u blizini obje lokacije. Ma nema druge nego posjetiti ovu sredinu i provjeriti zašto postaje sve poželjnija turistička destinacija. Stoga, pravac u Veliki Grđevac, preko polja ili brijegom, kud vas volja, ali dođite i uvjerite se da ovo mjesto nudi puno toga!

Nema postova za prikaz