Predstavnici više LAG-ova obišli garešnički OPG Balja

LAG Moslavina iz Kutine proveo je aktivnost i na području Grada Garešnice, obilaskom Zelenih vrtova Poilovlja u Kaniškoj Ivi, o kojima je nazočnima govorio gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Sjeverna Moslavina Josip Bilandžija. Potom su gosti obišli OPG Balja u Garešnici, a pridružila im se i direktorica Turističkog ureda Daniela Belak.

Garešnički OPG Balja ugostio je jučer 80-ak gostiju iz više LAG-ova, u organizaciji LAG-a Moslavina u Kutini kroz europski projekt „Turizmom razvijamo područje“. Nakon Zelenih vrtova Poilovlja u Kaniškoj Ivi, posjetitelji su obišli Prvi hrvatski hotel za pčele Domagoja i Tatjane Balja na imanju koje nudi i api-komoru te brojne pčelarske proizvode, uređenom za kamping turizam, što je u planu. Hotel za pčele radi već petu godinu, s idejom zakupa košnice iz koje dio meda mogu izvrcati i sami zakupci, kojih ima iz cijelog svijeta. Često su košnice namijenjene članovima obitelji, čulo se na imanju Baljinih.

Bio je to primjer dobre prakse s kakvima se upoznaju članovi i partneri Lokalnih akcijskih grupa, njih pet kao partneri u projektu LAG-a Moslavina iz Kutine, čija je voditeljica Anica Lenart. 

Gosti na imanju Baljinih u Garešnici, među kojima i voditeljica LAG-a Moslavina u Kutini Anica Lenart, druga s lijeva.

Prvog dana, aktivnost je nakon Ivanić Grada, Kutine i Čazme nastavljena u Garešnici, dok se danas odvija u Popovači te u Prijemnom centru Parka prirode Lonjsko polje u Repušnici, u cilju razvoja destinacije i održive proizvodnje kroz program ruralnog razvoja.

Nema postova za prikaz