Turistički potencijal Moslavine: U Gornjoj Ploščici otvorena kuća za odmor Klara

Turistički potencijal Moslavine pojačala je novootvorena kuća za odmor u Gornjoj Ploščici. Godinama je trajala realizacija od ideje u koju se upustio mladi bračni par Šonjić, koji uskoro dočekuje prve goste.  Relax & wine house “Klara” polaznu točku imala je u vinogradu u kojem danas imaju blizu deset tisuća trsova. “U tome je moj otac uživao”, kaže Marija :

Njen suprug Dario ističe, kako i sami žive u stanu u Bjelovaru, svjesni su potrebe za kvalitetnim odmorom. Ovdje goste čeka pravi predah, u okruženju prirode:

Uz ovaj sadržaj, gosti će se moći poslužiti i povrćem iz vrta, dodaje, a dočekivat će ih i domaćim likerima koje sami prave u vinskom podrumu. Još se učimo, dodaju, ali pozitivna reakcija okupljenih na današnjem predstavljanju nove turističke lokacije, dovoljno govori o kvaliteti, bilo da je riječ o orahovcu ili likeru od crnog vina. Kad iznajmljivači nude i vlastite proizvode, dodatno jačaju cijelu priču, rekao je Marcel Medak, direktor Turističke zajednice Bjelovarsko- bilogorske županije te obećao podršku u svakom pogledu:

Čestitku je uputila i direktorica Turističke zajednice Sjeverna Moslavina, Danijela Belak te obećala da će u što kraćem roku osigurati putokaze. Naime, novootvorena kuća za odmor “Klara” u Gornjoj Ploščici zaista je izvan glavne ceste, no zapravo je nije teško naći, jer iz središta Velike Trnovitice, ravno do nje vodi cesta pored tamošnje crkve;

Podršku će uvijek imati i u lokalnoj zajednici, nadovezao se i trnovitički načelnik Ivan Marković. Za ovaj potez je trebalo hrabrosti, a dat će doprinos i razvoju ove sredine, dodao je:

Šonjići već sad razmišljaju kako će u budućnosti postojeću ponudu još unaprijediti, a za to će, sudeći po pristiglim upitima i rezervacijama, imati i volje i razloga:

Tišina, prekrasna priroda i nezagađeni zrak bogatstvo su kraja, ističu. Cijela ponuda obuhvaća kuću od 142 četvorna metra, potpuno obnovljenu prošle godine, s dvije spavaonice i svime što je potrebno za ugodan boravak. Dodatno, pored one uz kuću, tu je velika terasa, nadstrešnica s pečenjarom, vanjskom kuhinjom, uz roštilj, sunčalište, vanjski tuš i bazen te je idealno odredište za sve željne kvalitetnog odmora i predaha od ubrzanog tempa života.

Nema postova za prikaz