Gotovo sve točke na garešničkom gradskom vijeću dobile jednoglasno zeleno svjetlo

Unatoč velikom broju točaka dnevnog reda, sjednica Gradskog Vijeća Garešnica potrajala je kratko. Većina pitanja postavljena je za vrijeme aktualnog sata, a mahom su se čula i prije. Tu su teme poput dnevnog boravka u osnovnoj školi, aglomeracija, državno poljoprivredno zemljište, industrijska zona. Ponovljeno je i pitanje oko spomen bista koje su zbog prodaje nekretnine uklonjene iz parka ispred stare vile u Brestovcu, a jedina nova tema vezala se uz pitanje klime u Hrvatskom domu. Postavila ga je Slavica Rukavina ispred HSU:

Odgovor je dao gradonačelnik Josip Bilandžija te podsjetio da se na obnovu doma utrošilo milijun i 400 tisuća kuna:

Rasprave po ostalim točkama gotovo da nije bilo, jer su gotovo sve dobile jednoglasno zeleno svjetlo. Suzdržan je bio vijećnik Slaven Đurđević oko prve izmjene ovogodišnjeg proračuna Grada Garešnice. Proračun je smanjen za oko 1,7 milijuna kuna te sada iznosi 72 milijuna i 400 tisuća. Dio smanjenja odnosi se na očekivane prihode za neke projekte, do čije realizacije još nije došlo, a dobar dio se odnosi na program pomoći starijim osobama. Napomenuto je da su unatoč smanjenu planiranog proračuna, povećani vlastiti prihodi te da je sve vidljivo na mrežnim stranicama kroz platformu Otvoreni grad.

Nakon sjednice gradskog vijeća, u popodnevnim satima, medijima je stiglo i službeno priopćenje Slavena Đurđevića, inače i koordinatora udruge Socijaldemokrati Bjelovarsko-bilogorske županije. U njemu je u pisanom obliku ponovio svoja dva pitanja s Aktualnog sata koja su se čula u live programu radija Krugoval Garešnica. Nezadovoljan odgovorima na njih Đurđević je u priopćenju naveo kako će ista ponavljati dok ne dobije jasnije odgovore.

Nema postova za prikaz