Policijski službenici nastavljaju do 19. lipnja s provođenjem pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

U utorak, 14. lipnja od 8 do 14 sati, policijski su službenici proveli najavljeni pojačani nadzor prekršaja teretnih automobila i autobusa.  

U akciji se nadzirala tehnička ispravnost autobusa i teretnih vozila, prekršaji vezani uz trajanje upravljanja navedenim vozilima iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, nepravilnog smještaja tereta, isteka važenja redovnog i preventivnog tehničkog pregleda te obveznog osiguranja, kao i ostali prekršaji iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tom prilikom, policijski su službenici kontrolirali 29 teretnih automobila te su utvrdili 12 prekršaja.

Utvrđeni su sljedeći prekršaji:

  • 2 prekršaja prekoračenja brzine
  • 2 prekršaja vremena upravljanja
  • 4 prekršaja tehničke ispravnosti
  • 1 prekršaj dokumentacije vozača
  • 1 prekršaj dokumentacija vozila
  • 2 ostala prekršaja

Kontroliran je jedan autobus te tom prilikom nije utvrđen niti jedan prekršaj.

Broj prometnih nesreća

prvih pet mjeseci ove godine, na području naše policijske uprave evidentirano je 269 prometnih nesreća. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 249 osobnih automobila, 27 teretnih automobila, 10 bicikala, 4 motocikla, 3 traktora i 2 mopeda.

Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u 2021.godini evidentirano je 663 prometnih nesreća, što je povećanje za 23,9 % u odnosu na 2020. godinu kada ih se dogodilo 535.

U 2021. godini 124 teretna vozila su sudjelovala u prometnim nesrećama na području naše policijske uprave, dok ih je 2020. godine sudjelovalo 104. navedeno predstavlja povećanje od 20 teretnih vozila u prometnim nesrećama odnosno +19,2%

Nema postova za prikaz