Dosad najveća dječja smotra garešničke Prosvjete

Smotru je otvorio domaćin, Prosvjeta Garešnica zajedno s djecom iz pododbora Pakrac-Lipik

Garešničko Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, pododbor Moslavina, provelo je dosad najveću smotru dječjeg kulturnog stvaralaštva. Okupila je 14 skupina djece koja su nastupila na Gradskoj tržnici u Garešnici, dok se njih 11 natjecalo u starim dječjim igrama u Velikom Vukovju. Savjet za nacionalne manjine Vlade RH  pokrovitelj je smotre „Djeca su ukras svijeta“, koja je po 12. put održana uz pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Garešnice.

U najvećoj smotri do sada, sudjelovalo je 250-ero djece i stotinu odraslih te organizator izražava zadovoljstvo. Od gostiju, bili su tu zamjenik gradonačelnika Garešnice Goran Cupek, predsjednik županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine BBŽ Darko Karanović i drugi.

Nastavljena je i dugogodišnja suradnja s hrvatskim KUD-om iz Severina, a nekoliko društava stiglo je iz Bosne i Hercegovine, među kojima i bošnjačko. Ima i novih kontakata, poput Prosvjetinog pododbora Pakrac-Lipik.

Ovaj vikend, folkloraši garešničke SKD-Prosvjete odlaze na međunarodnu smotru u Grčku, a ovog ljeta ih očekuju i Lipovljanski susreti.

Nema postova za prikaz