Direktor HTZ Kristjan Staničić u obilasku destinacija TZ BBŽ

Na području Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije danas boravi direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, sa suradnicima. Obilazak je započeo u Čazmi, gdje je ovog tjedna otvoreno prvo biološko kupalište u Hrvatskoj. O turističkim podacima za prvi dio godine medijima je govorio direktor županijske Turističke zajednice Marcel Medak. Plan je doseći referentnu 2019. godinu, a trenutno su dolasci povećani za 53 posto, a noćenja za 17 posto veća nego lani, tako da su s rezulatima zadovoljni, poručio je.

Predsjednik županijske Turističke zajednice, župan Marko Marušić, napomenuo je kako će Javnim pozivom za sufinanciranje projekata za podizanje kvalitete usluge biti osigurano pola milijuna kuna.

Sredstva su pristigla iz Hrvatske turističke zajednice za nedovoljno razvijena područja, za što je ostvareno 814.000 kuna. U budžetu HTZ-a ukupno je 37 milijuna kuna u ovoj godini, što je početak turističke priče, rekao je direktor Kristjan Staničić, uvjeren da će uslijediti i porast smještajnih kapaciteta, kao jedan od ključnih izazova u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Pohvalio je ovdašnja ulaganja u turizam.

U programu obilaska bjelovarskog područja našlo se nekoliko Kuća za odmor u Bjelovaru, Kapeli i Novoj Diklenici, zatim Planinarski dom Kamenitovac te izletište Vrata Bilogore. Uz turističke djelatnike, domaćini su bili i lokalni čelnici. U planu je i posjet garešničkom Poilovlju.

Nema postova za prikaz