Još 10 milijuna kuna potrebno za dovršetak dvorane u Hercegovcu

Pročelnica Andrea Prugovečki Klepac na sjednici skupštine BBŽ.

U velikoj županijskoj vijećnici u Bjelovaru danas je zasjedala skupština Bjelovarsko-bilogorske županije. Opširni dnevni red prije ljetne stanke imao je više od 30 točaka, a započeo je s Aktualnim satom te potom nastavljen izvršenjem lanjskog proračuna, s pripadajućim programima, kao i javnim potrebama za tekuću godinu. Jednako aktivni bili su oporbeni, kao i vijećnici vladajuće koalicije, među kojima je Boro Bašljan iz Demokratskog HSS-a ponovno postavio pitanje dovršetka školsko-sportske dvorane u Hercegovcu.

U svom odgovoru, županijska pročelnica Andrea Prugovečki Klepac podsjetila je da je dvorana još prije deset godina ostavljena u visokoj roh-bau izvedbi te kako su potrebni unutarnji završni radovi i opremanje. Još je istaknula da je pri kraju revizija projektne dokumentacije kako bi se kompletirao troškovnik za javnu nabavu.

Nakon toga će biti raspisan natječaj za odabir izvođača radova za završetak dvorane u Hercegovcu, za što će biti potrebno još deset milijuna kuna, čulo se na sjednici Županijske skupštine. Vijećnik Bašljan, ujedno načelnik Općine Hercegovac, izrazio je zadovoljstvo odgovorom u svoje te u ime žitelja općine koji dvoranu željno iščekuju.

Pred vijećnicima su se našla i brojna izvješća o prošlogodišnjem radu, poput onog Opće bolnice Bjelovar, županijskog Doma zdravlja, Bjelovarskog sajma, zatim Razvojne agencije, Vatrogasne zajednice i drugih.

Nema postova za prikaz