Ivatom gradi halu u Poduzetničkoj zoni Kapelica

U garešničku Poduzetničku zonu stiže novi korisnik, tvrtka Ivatom iz Garešnice, koja posluje još od 1991. godine u Hrvatskoj i diljem Europe. Proizvodi industrijske vreće, transportne trake, crijeva i drugo i kupila je dvije parcele u Poduzetničkoj zoni Kapelica za izgradnju hale i postrojenja. Postojeći pogoni, obzirom na opseg posla, postali su pretijesni, a plan je i modernizacija postojeće proizvodnje, kaže direktor, Tomislav Duković:

Uz desetak trenutno zaposlenih, plan je zaposliti najmanje 5 novih radnika. Time  je, kao oblik gradske potpore poduzetništvu i zapošljavanju, cijena za četvorni metar zemljišta s početnih 29 kuna smanjena za 40 posto. Početno ulaganje bit će iznad dva milijuna kuna i kroz godine će rasti, dodaje:

Ovim ulaganjem Ivatom će postati treći ulagač u zoni, a ugovor je direktor Duković potpisao danas. Gradonačelnik Josip Bilandžija vjeruje da će to dodatno ohrabriti i nove, potencijalne investitore:

U Ivatomu ističu da u proizvodnji koriste najkvalitetnije materijale svjetski priznatih proizvođača te su njihovi zastupnici u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Ovim ulaganjem unaprijedit će poslovanje, a radovi u zoni Kapelica kreću već ovog ljeta.

Nema postova za prikaz