U Garešnicu dolazi novo vozilo za Hitnu medicinsku službu 

Jučerašnjim temperaturama oko 36 stupnjeva započeo je novi toplinski val. Danas će se one kretati od 33 do 38, a u subotu na obali čak i do 40 stupnjeva. Unatoč visokim temperaturama, barem kada je u pitanju područje BBŽ-ije nije bilo posebnih intervencija za zdravstvene zaposlenike, rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ Nenad Mrzlečki.

Podsjetimo, on je jučer od župana Marka Marušića primio ključeve novog interventnog vozila koje će biti smješteno u ispostavi Garešnica. “Zahvaljujem se Županiji i županu što su prepoznali važnost zanavljanja voznog parka za Hitnu medicinu, s obzirom na to da vozila datiraju još iz 2011. godine i neka od njih imaju i do 270 tisuća prijeđenih kilometara. Događaju se kvarovi koji nas onemogućavaju u efikasnom izvršavanju naših zadaća. Nažalost, prošle godine nismo uspjeli nabaviti niti jedno novo vozilo, kazao je Mrzlečki te dodao da je situacija na tržištu vozila teška, cijene su više za 30 posto”, rekao je Mrzlečki.

“Uspjeli smo osigurati sredstva za novo vozilo koje je nabavljeno iz decentraliziranih sredstava. Bjelovarsko-bilogorske županije će nastaviti obnavljati vozni park Zavoda za hitnu medicinu BBŽ-a. Ovo je 14 novo vozilo i želja nam je smanjiti prosječnu starost vozila i tako povećati sigurnost pacijenata i djelatnika Zavoda, rekao je župan Marko Marušić koji je nakon primopredaje novog vozila, u pratnji ravnatelja još obišao zgradu županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Nema postova za prikaz