Trodnevna proslava blagdana Velike Gospe u Jasenovcu

Crkva u Jasenovcu (Foto- Hrvatski fotosavez, radionica za mlade).

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije obilježava se 15. kolovoza kada diljem Hrvatske vjernici hodočaste u marijanska svetišta. Jedno od takvih svetišta je i Jasenovac gdje se Velika Gospa slavi još od 16. stoljeća.

Cijeli jasenovački kraj posebno živi za blagdan Veliku Gospu, a poslije misnog svetkovanja nastavlja se pučko slavlje. Ove godine, povodom blagdana Velike Gospe služit će se mise i trodnevnice od 12. do 14. kolovoza. a na sam blagdan Velike Gospe 15. kolovoza misno slavlje služit će se u 11 sati u crkvi Sv. Nikole i Uznesenja Blažene Djevice Marije u Jasenovcu.

13. kolovoza u centru Jasenovca s početkom u 19 sati održat će se Marijanski koncert, koncert crkvenih zborova nakon čega slijedi i glazbena večer uz Tamburaški sastav Stari prijatelji.

14. kolovoza one najmlađe razveselit će dvorac napuhanac, a istoga dana u 18 sati na nogometnom igralištu Jasenovac odigrat će se i prijateljska utakmica Stari – Mladi, nakon utakmice Nogometni klub Jasenovac priprema zabavni program.

15. kolovoza nakon svete mise i procesije koja će proći mjestom, moći će se kupiti eko proizvodi, posjetiti Soba Domovinskog rata, mališani će se moći zavrtiti na renesansnom vrtuljku praćeni zvukovima tamburice. Ni gastro ponude neće nedostajati, osim gastro ponude ugostiteljskih objekata, bit će podjela lovačkog gulaša i fiš paprikaša.

U popodnevnim satima na nogometnom igralištu Jasenovac odigrat će se utakmica između Jasenovca i Košutarice, a u večernjim satima slijedi glazbena večer u Maloj zoni obrta s tržnicom Jasenovac, navodi se u objavi medijima.

Izvor- TZ Općine Jasenovac

Nema postova za prikaz