Dodjela diplome nagrađenim vinarima

U sklopu Gariglazbijade, na OPG-u Žabić u Kapelici dodijeljene su diplome nagrađenim vinogradarima. Prethodno je, u organizaciji garešničke Udruge vinogradara i voćara ovog proljeća održano ocjenjivanje vina garešničkih proizvođača. Ocjenjivao se 51 uzorak,sudjelovalo je 45 proizvođača iz Garešnice i okolice, a šampionima su proglašeni škrlet Ankice Gašparec iz Dišnika i škrlet Matije Žabića iz Kapelice.

Zlatne medalje osvojila je mješavina vina Marka Bilandžije, sivi pinot Željka Flegara, kupinovo vino Ivanke Flegar, graševina 2020. i 2021. Matije Žabića i graševina Ankice Gašparec.

Srebro su dobili Bosanac-Finek za svoju graševinu, škrlet i mješavinu vina, Katarina Bertović za rose, Vjekoslav Martinić za chardonnay, Darko Cvetković za mješavinu, Antonio Ložar za graševinu i kupinovo vino, braća Greidl za zeleni silvanac, mješavinu crnih sorti, graševinu i merlot, Željko Flegar za bijeli pinot, Zdenko Leksa za rajski rizling 2017. i chardonnay, Matija Žabić za chardonnay, škrlet f-c 2021. i rajski rizling, Ivan Radočaj za frankovku, Mirko Klar za graševinu te Ankica Gašparec za škrlet, frankovku i graševinu.

Brončanu medalju osvojili su Bosanac-Finek za frankovku, Katarina Bertović za frankovku, Vjekoslav Martinić za škrlet, Antonio Ložar za pinot bijeli, Darko Šmidt za graševinu, Ivan Radočaj za škrlet i graševinu te Josip Nenad Radočaj za graševinu.

Nema postova za prikaz