Kvalitetniji smještaj garancija je jačanja turizma; u Gornjoj Ploščici potpisani ugovori s 25 pružatelja te usluge u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji

Ukupno pola milijuna kuna bespovratnih sredstava dobilo je 25 pružatelja usluge smještaja na području Bjelovarsko –bilogorske županije. Prijavili su se na Javni poziv županijske turističke zajednice, od kojih i njih nekoliko sa šireg garešničkog područja. Među njima je i novootvorena kuća za odmor u Gornjoj Ploščici, gdje su danas s korisnicima mjere potpisani ugovori.

Želimo pomoći vrijednim ljudima i veseli me što se veliki broj zainteresiranih prijavio“, rekao je župan Marko Marušić i dodao da izdvajanja u tom smjeru nisu samo poticaj turizmu. Jačanje turističkog segmenta otvara i druge mogućnosti, kao što je novo tržište za svaki OPG u okruženju, zbog nabave domaćih namirnica. Također, župan to vidi i kao oblik demografske mjere, jer ako se bave takvim poslom i imaju imanja o kojima brinu, to je garancija da će se obitelji ovdje i zadržati.

Da su lokacije kao ova obitelji Šonjić u Općini Velika Trnovitica sve traženije, potvrđuju i turistički podaci. Ovo je trideseta kuća za odmor u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji, koja, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, bilježi 40 posto više noćenja. „Želimo da kvaliteta smještaja raste te će se ovakvi pozivi ponavljati“, rekao je direktor Turističke zajednice Bjelovarsko- bilogorske županije, Marcel Medak. Ujedno se želi potaknuti veći broj ljudi da se bave turizmom.

Kuća za odmor „Klara“ u Gornjoj Ploščici je otvorena u lipnju i do danas je u njoj je ostvareno 170 noćenja, kroz 55 popunjenih dana. „Mahom su gosti stizali iz Austrije i zadržavali se po tri tjedna, najčešće s kućnim ljubimcima te uživali u oazi mira i prirode. Nismo se nadali tolikoj popunjenosti“, kažu domaćini, mladi bračni par, Dario i Marija Šonjić.

Sredstva za ovu mjeru poticaja razvoju turizma osigurali su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Nema postova za prikaz