Nevrijeme je zahvatilo područje Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Županijski centar 112 Bjelovar danas, 15. rujna u popodnevnim satima zaprimio je više dojava građana o nevremenu praćenim jakim vjetrom i kišom na području Čazme. Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar u suradnji s predstavnicima stožera civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovjednikom obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica nevremena.

Velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi. Zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom.

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.


Koprivničko-križevačka županija

Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je više dojava s područja Koprivničko-križevačke županije o olujnom nevremenu koje je uzrokovalo materijalnu štetu na krovovima kuća, a bilo je dojava o srušenom drveću na prometnicama i o prekidu HT mreže.


Osječko-baranjska županija

Nevrijeme praćeno kišom i vjetrom u popodnevnim satima zahvatilo je i područje Našica, Valpova, Josipovc i Osijeka. Županijski centar Osijek zaprimio je više dojava koje su se prvenstveno odnosile na pad drveća na prometnice i jedna dojava je o oštećenim krovovima kuća u Bizovcu.


Virovitičko-podravska županija

Olujno nevrijeme praćeno vjetrom zahvatilo je dio Virovitičko-podravske županije (djelove Slatine i Orahovice). Županijski centar 112 Virovitica zaprimljeno je nekoliko dojava gradjana o oštećenju krovova kuća i o srušenom drveću. U Slatini je drvo palo na elektrovodove te je došlo do prekida opskrbe električnom energijom.

Na terenu su sve žurne službe koje rade na uklanjanju posljedica nevremena.

Izvor: Ravnateljstvo civilne zaštite MUP HR

Nema postova za prikaz