JVP Garešnica intervenirala jučer u Bereku, u Garešnici jutros sanacija vode u industrijskoj zoni

Foto: JVP Garešnica

Bjelovarsko-bilogorsku županiju jučer je pogodilo jako nevrijeme. Prouzročilo je znatnu štetu, pogotovo u gradovima Čazma i Grubišno Polje, a intervencije hitnih službi potrebne su bile i u drugim mjestima. U Bereku se tako u dvorištu osnovne škole srušilo stablo bora, prilikom čega su intervenirali članovi JVP Garešnica.

Na Trnovitičkom području došlo je do prekida električne opskrbe u nekoliko kućanstava, a osim na kućama oštećenja su zabilježena i na poljoprivrednim objektima. Primjer su silosi koji su ostali nepokriveni. Puno objekata ostalo je bez dijela crijepa, ali su dežurne službe brzo uskakale u pomoć radi prekrivanja, a primjer je i škola u Kaniškoj Ivi.

U Garešnici je noćas prošlo bez intervencija, dok su jutros članovi JVP Garešnica sanirali vodu u industrijskoj zoni. Vatrogasni zapovjednik, Tomislav Kunješić, potvrdio je da se radilo i na ispumpavanju jednoga podruma te da su na terenu i s dva agregata kod obitelji kojima su oni bili od prijeke potrebe.

Dodajmo i da iz Općine Berek pozivaju mještane koji imaju određenih oštećenja na svojim kućama ili imaju onemogućen pristup prilazima zbog porušenih stabala da se jave u Općinu na 548-017 kako bi članovi DVD Berek i DVD Ruškovac mogli barem djelomično sanirati oštećenja.

Nema postova za prikaz