Uskoro kreću radovi u Ilovskom Klokočevcu

Uskoro kreće izgradnja novog nogostupa kroz dio najmanjeg naselja u Općini Hercegovac. Ovog ljeta u Ilovskom Klokočevcu potpuno je izgled promijenilo dječje igralište. Uloženo je oko 40 tisuća kuna i na njega su stigle nove sprave, a stare su, kao i klupe u parku, obnovljene i zadržane. Nekoliko godina ranije obnovljena je obližnja kapelica, a potom i Vatrogasni dom.

Nova staza za pješake kreće upravo od te lokacije, u pravcu Tomašice i u ovoj fazi bit će izgrađeno oko blizu 300 metara nogostupa i parkiralište. Za to je Ministarstvo graditeljstva odobrilo pedeset tisuća kuna, no zahvat će biti dosta skuplji, čemu je „kumovao“ rast cijena jer se troškovnik u projektu za prijavu izrađivao prošle godine, otkako su svi troškovi porasli. Vrijednost radova iznosit će oko 200 tisuća kuna, izabran je izvođač radova i sada slijedi potpisivanje ugovora. Inače, na toj dionici je bila stara pješačka staza, od cigle, koja je sad potpuno nefunkcionalna.

Izgradnja novog najmlađim mještanima donijet će sigurniji put do igrališta, a plan za budućnost je isto napraviti i kroz cijeli Ilovski Klokočevac.

Nema postova za prikaz