Župan Marušić najavio proglašenje prirodne nepogode, a u saniranju štete će pomoći i Vlada

Župan Marko Marušić jučer je održao briefing sa službama koje su sastavni dio sustava civilne zaštite, a angažirane su na sanaciji posljedica nevremenom pogođenog područja Čazme, Bereka, Grubišnog Polja. Zahvalio se svima na brzoj reakciji, a na sreću sve je prošlo i samo s dvije civilne žrtve koje su trenutno na liječenju u bolnici. Struju imaju sva kućanstva, a učenici su se vratili u školske klupe.

Od ukupno odrađene 354 intervencije, 37 je bilo na području Velikog Grđevca, pet u Garešnici, a u Velikoj Trnovitici četiri, rekao je Josip Heger, županijski vatrogasni zapovjednik te dodao kako su u pomoć vatrogasnim snagama stala su i komunalna poduzeća kako bi se raščistile prometnice te kako bi hitne službe mogle doći do onih mjesta gdje je bilo potrebno, među kojima i garešnički Komunalac.

Velike materijalne štete zabilježene su na poljoprivrednim usjevima, a tijekom ovoga tjedna na zahtjev gradova i općina koje su pretrpjele štetu proglasit će se prirodna nepogoda. Dodajmo kako je župan Marko Marušić potvrdio da će Vlada pomoći u saniranju štete, a danas će zajedno s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković obići poljoprivredna područja i šume zahvaćena nevremenom.

Nema postova za prikaz