Na Mliječnoj stazi prikupljeno 1,1 milijun kuna za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih, sudjelovali učenici i nastavnici SŠ Tina Ujevića u Kutini

Foto: Marin Ilej/UNICEF

U nedjelju, 18. rujna, završila je tradicionalna UNICEF-ova utrka Mliječna staza, koja se na tisućama staza, virtualno, ali i na događanjima uživo, odvijala tijekom 10 dana za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih.

Više od 6600 sudionika – djece, mladih, stručnjaka, udruga i škola, među kojima su bili i 170 učenika te 20 profesora SŠ Tina Ujevića Kutina koji su prehodali 1200 kilometara kutinskom šumom.

Simbolično su prikupljali zelene vrpce u znak podrške, a UNICEF je kroz kotizacije, donacije građana i podršku tvrtki prikupio 1,1 milijun kuna. Prikupljena sredstva UNICEF će uložiti u podršku programu PoMoZi Da koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, odnosno u osposobljavanje i unaprjeđenje vještina više od 400 odgojno-obrazovnih djelatnika iz cijele Hrvatske, što će pozitivno direktno utjecati na više od 20.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Škole imaju jedinstvenu i vitalnu ulogu u životima djece i mladih te su važna mjesta u očuvanju i zaštiti njihova mentalnog zdravlja pa posebno veseli što je u ovogodišnjoj Mliječnoj stazi sudjelovalo više od tisuću učenika, njih 600 iz Sisačko-moslavačke županije, uz 300 učitelja i nastavnika. Škole su diljem Hrvatske, za vrijeme trajanja utrke, organizirale različita događanja i druženja s ciljem promoviranja mentalnog zdravlja djece i mladih.

Do kraja godine UNICEF će nastaviti provoditi kampanju za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih te uklanjanje predrasuda u koju se donacijama i dijeljenjem iskustava mogu uključiti svi, stoji u službenom priopćenju za medije.

Nema postova za prikaz