U Hercegovcu rastu izdvajanja za djecu i mlade

Raste iznos izdvajanja kroz mjere za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji, a Vijeće Općine Hercegovac na sinoćnjoj je sjednici jednoglasno podržalo i nastavak mjere kroz koju se pomaže roditeljima u opremanju učenika osnovne i srednjih škola. Za svakog učenika u proračunu je osigurano stotinu kuna više nego prošle godine, Zahtjeve je moguće podići u zgradi općinske uprave, a rok predaje je 07. listopada. Načelnik, Boro Bašljan:

Općinski vjećnici sinoć su razgovarali o još nekim izmjenama u proračunu. Kad je u pitanju stavka vezana za obrazovanje, u njoj i dalje ostaju jednokratne potpore za studente, u visini od tisuću kuna, za sve koje se prijave. S druge strane, povećan je ukupni iznos usmjeren na mlade obitelji i njihovo rješavanje stambenog pitanja:

Iz proračuna Općine Hercegovac nastavlja se i financiranje prehrane za dio učenika osnovne škole, čime će osigurati besplatnu kuhinju za 15 učenika. Za još jedan dio osnovaca, njih tridesetak, oko 80 posto cijene školske prehrane „pokrivat“ će se kroz županijski projekt. To ujedno znači da više od 40 posto polaznika Osnovne škole u Hercegovcu, od njih 106, ima besplatnu ili većim dijelom subvencioniranu školsku kuhinju.

Nema postova za prikaz