Bjelovar slavi Dan Grada i Dan bjelovarskih branitelja, stigao i premijer Andrej Plenković

Grad Bjelovar slavi svoj dan, a svečanost obilježavanja krenula je polaganjem vijenca ispred Policijske uprave, a potom i lovorovog vijenca za civilne žrtve, kao i poginule hrvatske branitelje. Vojno-akrobatskoj ceremoniji Počasne satnije Oružanih snaga RH pokraj paviljona u bjelovarskom parku nazočio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Obišao je i novi gradski stadion te sudjelovao i na komemoraciji za poginule branitelje na Spomen-području Barutana, gdje je i koncelebrirana sveta misa koju predvodi biskup Vjekoslav Huzjak. Obišao je i početak radova na brzoj cesti Farkaševac – Bjelovar.

– Posebno ću istaknuti dva projekta na kojima leži politička poruka današnjeg dana. Prvi je da ćemo nastaviti s potporom Vlade u plaćanju kreditnih obveza i omogućavanju opremanja Opće bolnice u Bjelovaru za koju znam koliko vam puno znači i koliko vam je važna kvalitetna zdravstvena zaštita u infrastrukturi koju smo posjetili i koja bolje odgovara potrebama modernog zdravstvenog sustava – poručio je premijer navodeći i drugu važnu poruku.

– Druga, i u političkom smislu najvažnija poruka danas je nastavak izgradnje brze ceste od Farkaševca do Bjelovara. Projekt vrijedan više od 250 milijuna kuna, koji se nalazi na pravcu Vrbovec-Bjelovar-Virovitica i u konačnici ide do graničnog prijelaza Terezino Polje, ukupno je vrijedan 2,5 milijarde kuna. On će, ne samo spojiti brzom cestom Bjelovar sa Zagrebom kroz iduće dvije godine, nego će omogućiti da cijeli ovaj dio Hrvatske povežemo puno bolje i kvalitetnije u cestovnu infrastrukturu i omogućimo razvoj županija koje su, možemo slobodno reći, bile bez brzih cesta – kazao je Plenković.

Svečana sjednica bjelovarskog Gradskog vijeća zakazana je s početkom u 13 sati, a koncert Slavonskih lola bit će u 20, u parku, a u slučaju kiše u Domu kulture.

Dodajmo kako je danas i dan Općine Berek i blagdan zaštitnika svetog Mihovila, ali i Dan policije, a večerašnja misa u garešničkoj Župnoj crkvi bit će ujedno za sve poginule redarstvenike.

Nema postova za prikaz